Akció

Kontinensek

Térképek és atlaszok

Termék kereső

Kiadók


English Bulldog are quite athletic, they are a low-energy breed which tires quickly and can become overheated in the heat. This dog gets along well with children and tends to get along well with other dogs. English Bulldog Puppies For Sale Near Me Cheap In USA CANADA https://animals.4lovelyhomes.com/ While their appearance makes them a popular choice for people looking for intimidating companions, they are not natural watchdogs. This breed is not a barker and is generally friendly with strangers.
Turistatérképek arrow A Gyilkos-tó és a Békás-szoros környéke (Dimap - 1:15.000)
A Föld országai - falitérképA Ráró-Gyamaló hegységek és a Bukovinai kolostorvidék
A Gyilkos-tó és a Békás-szoros környéke (Dimap - 1:15.000)
Teljes méretű kép megtekintése

Ár: 25.00 RON
 

Várható leszállítási határidő: 48h.gif

A Gyilkos-tó és a Békás-szoros környéke (Dimap - 1:15.000)

( Dimap )

A Gyilkos-tó és a Békás-szoros környékének térképe. Tartalmazza a környék ismertető leírását három nyelven (magyar, román, angol), 16 túraútvonal megjelölését, illetve a sziklamászó utakat. A jelmagyarázatban német nyelv is szerepel.

Könnyedén hajtogatható!

Domborzatábrázolás:  domborzatárnyékolás

Szintvonalköz: 20 m

Méretarány: 1: 15.000

Méret: 130 x 235 mm

 

A Gyergyószentmiklóstól 24 km-re fekvő tó Erdély egyik legszebb torlasztava, mely 983 m tengerszint feletti magasságban található.

A tó 1837 nyarán keletkezett, a Gyilkos-kő északnyugati lejtőjén felhalmozódott törmelékanyag lecsúszása következtében, mely a nagy esőzések hatására zúdult le és zárta el a völgyet, ahol több patak is egyesül.
A Vereskő-patak hordaléka sokszor rozsdavörösre színezte a tó vizét, innen a tó másik neve, a Veres-tó.

A népi névmagyarázat összefüggésbe hozza a "vörös" és a "gyilkos" jelzőket azzal a legendával, ami szerint az összeomló hegy maga alá temette a völgyben legelésző nyájat pásztorostól együtt, és a felszivárgó vér sokáig vörösre festette a tó vizét.

forrás: http://www.erdelyiturizmus.hu/

 

Kategória paraméterek: Térkép
Lépték 1:15.000

több kategória