Akció

Kontinensek

Termék kereső

Kiadók


URL: http://www.mapmag.ro/dimap/terkepek/romania/turisztikai-regiok-romaniabol/turaterkepek/kelemen-havasok-dimap-160.000.html
E-mail
Karib-szigetek (Marco Polo - 1:2.500.000)Királyerdő-hegység (Dimap - 1:50.000)
Kelemen-havasok (Dimap - 1:60.000)
Teljes méretű kép megtekintése

Ár: 25.00 RON
 

Várható leszállítási határidő: 48h.gif

Kelemen-havasok (Dimap - 1:60.000)

( Dimap )

Magyar, román és angol nyelvű általános és turisztikai leírással valamint túraútvonalakkal ellátott térkép. A zóna természeti és építészeti látványosságai is fel vannak tüntetve valamint a legfontosabb szálláshelyek és sípályák jelzései is.

Térképmellékletek: Maroshévíz és Vatra Dornei

Könnyedén hajtogatható!

Domborzatábrázolás:  domborzatárnyékolás

Szintvonalköz: 50 m

Méretarány: 1:60.000

Méret: 130 x 235 mm

 

A Kelemen-havasok a Keleti-Kárpátok belső, nyugati ívének mentén helyezkedik el. A hegységet északon a Dornai-medence (Vatra Dornei) választja el a Borgói-hegyektől (Munţii Bărăgului), a Szuhárdtól (M-şii Suhardului) és a Giumalău-Rárói vonulattól. Az "L" alakú Dornai-medence után a Bélbori- és a Borszéki-medencék következnek, szorosan a Besztercei- és a Kelemen-havasok közé ékelődve. Ez a hármas medencesor képezi a kiterjedt vulkáni hegytömb keleti határvonalát. A hegység déli határát a Maros szorosa képezi. A folyó alighogy elhagyja a Gyergyói-medencét szűk szurdokvölgyet képez -Maroshévíz és Déda között-, ahol alig fér el egymás mellett a vasút és az országút. Ezen a részen szinte karnyújtásnyi távolságra van egymástól a két szemben álló óriás: a Görgényi- és a Kelemen-havasok.

A Kelemen-havasok Erdély legfiatalabb hegységei közé tartozik, melynek hosszúsága 65 km, szélessége pedig 40-50 km. A hegység hatlamas mennyiségű vulkáni törmelékanyagból és andezitté kövült lávából áll. Felépítése réteges (sztratovulkánok), ami a többszöri kitörési ciklusok megismétlődését jelzi, hosszabb-rövidebb szünetekkel.

Legmagasabb csúcsa a piramis alakú Pietrosz (Pietros) 2100 méterrel.

forrás: http://www.erdelyiturizmus.hu/

 

 

Kategória paraméterek: Térkép
Lépték 1:60.000