Akció

Kontinensek

Termék kereső

Kiadók


English Bulldog are quite athletic, they are a low-energy breed which tires quickly and can become overheated in the heat. This dog gets along well with children and tends to get along well with other dogs. English Bulldog Puppies For Sale Near Me Cheap In USA CANADA https://animals.4lovelyhomes.com/ While their appearance makes them a popular choice for people looking for intimidating companions, they are not natural watchdogs. This breed is not a barker and is generally friendly with strangers.
Térképek arrow Románia arrow Turisztikai régiók Romániából arrow Kelemen-havasok (Dimap - 1:60.000)
Karib-szigetek (Marco Polo - 1:2.500.000)Királyerdő-hegység (Dimap - 1:50.000)
Kelemen-havasok (Dimap - 1:60.000)
Teljes méretű kép megtekintése

Ár: 25.00 RON
 

Várható leszállítási határidő: 48h.gif

Kelemen-havasok (Dimap - 1:60.000)

( Dimap )

Magyar, román és angol nyelvű általános és turisztikai leírással valamint túraútvonalakkal ellátott térkép. A zóna természeti és építészeti látványosságai is fel vannak tüntetve valamint a legfontosabb szálláshelyek és sípályák jelzései is.

Térképmellékletek: Maroshévíz és Vatra Dornei

Könnyedén hajtogatható!

Domborzatábrázolás:  domborzatárnyékolás

Szintvonalköz: 50 m

Méretarány: 1:60.000

Méret: 130 x 235 mm

 

A Kelemen-havasok a Keleti-Kárpátok belső, nyugati ívének mentén helyezkedik el. A hegységet északon a Dornai-medence (Vatra Dornei) választja el a Borgói-hegyektől (Munţii Bărăgului), a Szuhárdtól (M-şii Suhardului) és a Giumalău-Rárói vonulattól. Az "L" alakú Dornai-medence után a Bélbori- és a Borszéki-medencék következnek, szorosan a Besztercei- és a Kelemen-havasok közé ékelődve. Ez a hármas medencesor képezi a kiterjedt vulkáni hegytömb keleti határvonalát. A hegység déli határát a Maros szorosa képezi. A folyó alighogy elhagyja a Gyergyói-medencét szűk szurdokvölgyet képez -Maroshévíz és Déda között-, ahol alig fér el egymás mellett a vasút és az országút. Ezen a részen szinte karnyújtásnyi távolságra van egymástól a két szemben álló óriás: a Görgényi- és a Kelemen-havasok.

A Kelemen-havasok Erdély legfiatalabb hegységei közé tartozik, melynek hosszúsága 65 km, szélessége pedig 40-50 km. A hegység hatlamas mennyiségű vulkáni törmelékanyagból és andezitté kövült lávából áll. Felépítése réteges (sztratovulkánok), ami a többszöri kitörési ciklusok megismétlődését jelzi, hosszabb-rövidebb szünetekkel.

Legmagasabb csúcsa a piramis alakú Pietrosz (Pietros) 2100 méterrel.

forrás: http://www.erdelyiturizmus.hu/

 

 

Kategória paraméterek: Térkép
Lépték 1:60.000

több kategória